Roasted Cauliflower Bolognese
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Roasted Cauliflower Bolognese

Roasted Cauliflower Bolognese

with Rigatoni

Not like any Bolognese you've ever met, this one is full of veggies in a tomato sauce coating pasta for the same satisfying feeling!

étiquettes:
Végétarien
Allergènes:
Blé
Lait

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation30 minutes
Temps de cuisson10 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité par portion

170 g

Rigatonis

(Contient Blé)

½ cs

Assaisonnement italien

(Peut contenir Lait, Moutarde, Arachides, Sésame, Soya, Sulfites, Noix, Blé)

200 ml

Tomates broyées

(Peut contenir Sésame, Moutarde, Sulfites, Poisson, Blé, Lait, Soya, Oeuf, Crustacés)

285 g

Chou-fleur

113 g

Mirepoix

2 cs

Base de sauce tomate

(Peut contenir Blé, Crustacés, Soya, Lait, Sésame, Poisson, Sulfites, Moutarde, Oeuf)

3 pièce(s)

Gousses d'ail

¼ tasse(s)

Parmesan, râpé grossièrement

(Contient Lait)

1 pièce(s)

Concentré de bouillon de légumes

(Peut contenir Oeuf, Crustacés, Lait, Sésame, Poisson, Blé, Moutarde, Soya, Sulfites)

56 g

Bébés épinards

Pas inclus dans votre livraison

2 cs

Beurre*

(Contient Lait)

0.13 cc

Sel*

0.13 cc

Poivre*

¼ cc

Sucre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)590 kcal
Graisses17 g
dont saturés10 g
Glucides91 g
dont sucres14 g
Fibres9 g
Protéines20 g
Cholestérol40 mg
Sel890 mg
Gras Trans1 g
Potassium1400 mg
Calcium300 mg
Fer5.5 mg

Ustensiles

Passoire
Grande casserole
Cuillères à mesurer
Verre doseur
Grande poêle antiadhésive

Instructions

Cook rigatoni
1
  • Once water is boiling, add rigatoni. Cook uncovered, stirring occasionally, until tender, 12-14 min.
  • Reserve 1/4 cup (1/2 cup) pasta water, then drain and return rigatoni to the same pot, off heat.
2
  • Meanwhile, peel, then mince or grate garlic.
  • Roughly chop spinach. 
  • Finely chop cauliflower. (TIP: If you have a food processor, pulse cauliflower!)
3
  • Heat a large non-stick pan over medium heat. 
  • When hot, add 1 tbsp (2 tbsp) butter, then mirepoix, cauliflower and 2 tbsp water. Cook, stirring occasionally, until tender-crisp, 4-6 min. (NOTE: Don't overcrowd the pan; cook veggies in 2 batches if needed, using 1 tbsp butter and 2 tbsp water per batch.)
  • Season with salt and pepper. 
4
  • Add tomato sauce base, 1 tsp (2 tsp) Italian Seasoning and garlic to the pan. Cook, stirring constantly, until fragrant, 1 min. 
  • Add crushed tomatoes, veggie broth concentrate, reserved pasta water and 1/4 tsp (1/2 tsp) sugar. Cook, stirring occasionally, until slightly thickened, 3-4 min. 
5
  • Add veggie sauce, spinach and 1 tbsp (2 tbsp) butter to the pot with drained rigatoni. Stir to combine until spinach wilts, 1 min. 
  • Season with salt and pepper. 
6
  • Divide pasta between bowls. 
  • Sprinkle over Parmesan.