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Nutty Miso Glazed Salmon

Nutty Miso Glazed Salmon

with Steamed Broccoli and Fluffy Rice

étiquettes:
Rapido
Familiale
Allergènes:
Saumon
Soya
Blé
Sulfites
Sésame

Produit dans un établissement qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation20 minutes
Temps de cuisson5 minutes
DifficultéMoyen
quantité par portion

250 g

Filets de saumon, avec la peau

(Contient: Saumon)

¾ tasse(s)

Riz au jasmin

(Peut contenir : Poisson, Moutarde, Sésame, Soya, Sulfites, Arachides, Lait, Noix, Oeuf, Crustacés, Blé)

1 pièce(s)

Concentré de bouillon de miso

(Contient: Soya Peut contenir : Poisson, Moutarde, Sésame, Sulfites, Lait, Oeuf, Crustacés, Blé, Gluten)

227 g

Brocoli

1 pièce(s)

Miel

½ cs

Sauce soya

(Contient: Soya, Blé, Sulfites Peut contenir : Poisson, Moutarde, Sésame, Lait, Oeuf, Blé)

9 g

Graines de sésame

(Contient: Sésame Peut contenir : Moutarde, Soya, Sulfites, Arachides, Lait, Noix, Oeuf, Gluten)

28 g

Échalotes frites

(Contient: Blé Peut contenir : Gluten)

2 cs

Tartinade à l'ail

(Contient: Soya Peut contenir : Sulfites, Lait)

Pas inclus dans votre livraison

½ cs

Sucre*

0.13 cc

Sel*

0.13 cc

Poivre*

Énergie (kcal)770 kcal
Graisses36 g
dont saturés11 g
Glucides87 g
dont sucres12 g
Fibres4 g
Protéines35 g
Cholestérol80 mg
Sel810 mg
Gras Trans0.1 g
Potassium950 mg
Calcium125 mg
Fer3.5 mg

Instructions

1
  • Before starting,  before starting, preheat the oven to 450˚F.
    Add 1 1/4 cups (2 1/2 cups) water and 1/8 tsp (1/4 tsp) salt to a medium pot. Cover and bring to a boil over high heat. 
    Wash and dry all produce.
  • Using a strainer, rinse rice until water runs clear.
  • To the boiling water, add rice, then reduce heat to low. Cover and cook for 12-15 min, until rice is tender and liquid is absorbed. 
  • Remove from heat. Set aside, still covered.
2
  • Meanwhile, cut broccoli into bite-sized pieces. 
  • To a small bowl, add soy sauce, half the garlic spread, honey, and miso concentrate. Whisk to combine. Set aside. 
3
  • Line a baking sheet with foil. Set aside. 
  • Pat salmon dry with paper towels, then season with pepper. 
  • To the prepared baking sheet, add salmon. Coat the tops of salmon with miso-soy mixture.
  • Roast in the middle of the oven for 10-12 min, until cooked through.**
4
  • Heat a large non-stick pan over high. 
    When hot, add sesame seeds to the dry pan. Toast for 3-4 min, stirring often, until golden. (TIP: Keep your eye on them so they don't burn!) 
  • Transfer to a plate.
5
  • Heat the same large non-stick pan over medium-high. When hot, add broccoli and 1/4 cup (1/2 cup) water. Cook for 4-5 min, stirring occasionally, until broccoli is tender-crisp and water has evaporated.
  • Add remianing garlic spread. Cook for 1 min, stirring often, until melted and coats broccoli. Season with salt and pepper.
  • Remove the pan from heat. 
6
  • Add half the sesame seeds to rice, fluff with a fork. 
  • Divide rice, broccoli and salmon between bowls. 
  • Sprinkle sesame seeds over salmon.
  • Sprinkle crispy shallots over broccoli.

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