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Nouilles satay au tofu

Nouilles satay au tofu

avec légumes sautés

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Les amoureux d’arachides seront au paradis avec ce délicieux sauté de nouilles au tofu composé de nouilles ramen, de rubans de carottes et de bok choy! Savourez toutes les saveurs de la bouffe thaïlandaise en moins de temps qu’il n’en faut pour se faire livrer!

Allergènes:SojaBlé/WheatCacahuètesSulfites

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation30 minutes
Difficulté de la recetteFacile
Ingrédients
quantité par portion
2
4
Ingrédientsarrow down iconarrow down icon
quantité par portion
2
4

250 g

Tofu extra ferme

(ContientSoja)

200 g

Nouilles ramen

(ContientBlé/Wheat)

227 g

Bok choy de Shanghai

170 g

Carotte

1.5 c. à soupe

Beurre d'arachide

(ContientCacahuètes)

1 c. à soupe

Sauce soja

(ContientSoja, Blé/Wheat, Sulfites)

¼ tasse

Sauce aux huîtres végétarienne

(ContientSoja, Blé/Wheat)

2 c. à soupe

Miel

1 unité

Lime

6 g

Ail

2 unité

Oignons verts

Pas inclus dans votre livraison

3 c. à soupe

Huile*

¼ c. à thé

Sel et Poivre*

Informations nutritionnelles
Informations nutritionnellesarrow down iconarrow down icon
par portion
pour 100 g
Énergie (kJ)0 kJ
Énergie (kcal)950 kcal
Graisses46 g
dont saturés8 g
Glucides81 g
dont sucres11 g
Fibres16 g
Protéines51 g
Cholestérol50 mg
Sel1470 mg
Instructionsarrow up iconarrow up icon
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1

Arrive bientôt!

2

Heat a large non-stick pan over medium-high heat. When hot, add 1 tbsp oil then tofu. Pan-fry, turning cubes occasionally, until crispy and golden-brown all over, 6-7 min. (TIP: For 4 ppl cook tofu in 2 batches, using 1 tbsp oil for each batch!) Transfer tofu to a plate and set aside.

3

Add 1 tbsp oil (dbl for 4 ppl) to the same pan, then carrots, garlic and bok choy. Cook, stirring occasionally, until veggies are tender-crisp, 2-3 min. Transfer veggies to the plate with tofu.

4

Add noodles to the pot of boiling water. Cook, stirring occasionally, until tender, 1-3 min. Drain and rinse noodles with cold water to gently separate noodles. Add 1/2 tbsp oil (dbl for 4 ppl). Toss together, then set aside.

5

Whisk together peanut butter, vegetarian oyster sauce and honey in a large bowl. Gradually whisk in the soy sauce, lime juice and 1/4 cup water (dbl for 4 ppl). Toss in veggies, tofu and noodles.

6

Divide veggie tofu noodles between bowls. Drizzle over any remaining sauce from the bowl. Sprinkle over green onions. Squeeze over a lime wedge, if desired.