
Nous avons remplacé le riz arborio traditionnel par du couscous israélien pour créer un risotto rapide et délicieux. Les pois frais, quant à eux, apportent un peu de soleil dans votre assiette sans voler la vedette au délicieux filet de porc pané. Bon appétit!
Produit dans un établissement qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.
340 g
Filet de porc
28 g
Amandes, tranchées
(Contient: Noix)
¾ tasse(s)
Couscous perlé
(Contient: Blé)
1 pièce(s)
Concentré de bouillon de poulet
50 g
Échalote
7 g
Thym
3 g
Ail
113 g
Petits pois
¼ tasse(s)
Fromage Parmesan
(Contient: Lait)
1 cs
Moutarde de Dijon
(Contient: Moutarde, Sulfites)
¼ tasse(s)
Chapelure panko
(Contient: Blé)
2 cs
Beurre non salé*
(Contient: Lait)
1 cs
Huile*
¼ cc
Sel*
¼ cc
Poivre*

Détacher 1 c. à table de feuilles de thym. Hacher grossièrement les amandes. Peler l'échalote, puis la couper en morceaux de 0,5 cm (1/4 po). Peler, puis émincer ou presser l’ail. Sécher le porc avec un essuie-tout. Dans une casserole moyenne, ajouter 4 1/2 tasses d'eau chaude et les concentrés de bouillon. Porter à légère ébullition à feu moyen.

While water boils, stir together almonds, thyme, panko, 1/4 tsp salt and 1/4 tsp pepper (dbl both for 4ppl) in a shallow dish. Arrange pork loin(s) on a parchment-lined baking sheet. Brush mustard over the tops and sides of each loin, then press into panko mixture. Return coated pork to the baking sheet.

Drizzle each pork loin with 1 tsp oil. Roast in middle of oven, until golden-brown and cooked through, 20-25 min.**

While pork roasts, heat a large non-stick pan over medium-high heat. When hot, add 1/2 tbsp oil (dbl for 4ppl), then shallots. Cook, stirring occasionally, until softened, 1-2 min. Add couscous and garlic. Stir together, until garlic is fragrant and couscous is toasted, 1-2 min. Add 1 cup broth. Cook, stirring often, until broth has been absorbed by couscous. Continue adding broth, 1 cup at a time, stirring often, until liquid is absorbed, texture is creamy and couscous is tender, 10-15 min.

After the last cup of broth has been stirred in and absorbed, stir in peas, half the Parmesan and 2 tbsp butter (dbl for 4ppl). Season with salt and pepper.

Slice almond-crusted pork. Divide couscous risotto between plates, then top with pork. Sprinkle over remaining Parmesan.