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Steak grillé au beurre de miso

Steak grillé au beurre de miso

et patates douces glacées au soya et brocoli au sésame

Ce souper de steak, inspiré des steakhouses japonais, est chargé de tonnes de saveurs. Le beurre de miso recouvre le steak grillé, tandis que les patates douces badigeonnées de soya et le brocoli au sésame complètent ce repas d'été parfait.

Ingrédients : Patate douce • Steak de haut de surlonge • Brocolini • Sauce soya (eau, blé, fèves de soya, sel, protéines de soya hydrolysées, sucres (sucre, solides de glucose, mélasse, solides de sirop de maïs), agents d'assaisonnement, couleur caramel, extrait de réglisse, fécule de maïs modifiée, acide citrique, benzoate de sodium, propionate de sodium, sorbate de potassium, alcool) (soya, sulfites, blé) • Concentré de bouillon de miso (sucres (maltodextrine, glucose), eau, fève de soya, riz, sel, alcool) (soya) • Graines de sésame • Ciboulette • Sel d'ail (sel, poudre d'ail, dioxyde de silicium).

Allergènes:
Blé
Sulfites
Soya
Sésame
Lait
Poisson
Lait
Moutarde
Sésame
Blé
Oeuf
Peut contenir des traces d’allergènes
Crustacés
Sulfites
Gluten
Noix
Triticale
Soya
Arachides

Produit dans un établissement qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation
Temps de cuisson
DifficultéFacile
quantité par portion

285 g

Steaks de haut de surlonge

2 pièce(s)

Patate douce

1 cs

Sauce soya

(Contient: Poisson, Lait, Moutarde, Sésame, Blé, Oeuf, Peut contenir des traces d’allergènes, Blé, Sulfites, Soya)

1 pièce(s)

Concentré de bouillon de miso

(Contient: Crustacés, Moutarde, Sésame, Sulfites, Blé, Gluten, Oeuf, Lait, Poisson, Peut contenir des traces d’allergènes, Soya)

227 g

Brocoli

2 g

Sel d’ail

(Contient: Lait, Sulfites, Blé, Noix, Triticale, Moutarde, Soya, Sésame, Arachides, Peut contenir des traces d’allergènes)

9 g

Graines de sésame

(Contient: Soya, Sulfites, Noix, Oeuf, Gluten, Lait, Moutarde, Arachides, Peut contenir des traces d’allergènes, Sésame)

7 g

Ciboulette

Pas inclus dans votre livraison

2 cs

Beurre*

(Contient: Lait)

1.5 cs

Huile*

0.13 cc

Sel*

0.13 cc

Poivre*

Énergie (kcal)610 kcal
Graisses41 g
dont saturés12 g
Glucides46 g
dont sucres10 g
Fibres9 g
Protéines40 g
Cholestérol105 mg
Sel1270 mg
Gras Trans1 g
Potassium1450 mg
Calcium125 mg
Fer6 mg
Grand bol
Petit bol
Cuillères à mesurer
Poêle antiadhésive moyenne
Pinceau à pâtisserie en silicone
Plaque de cuisson
Papier aluminium

Instructions

1
  • Before starting, lightly oil the grill. While you prep, preheat the grill to medium-high (approx. 500°F).
  • Remove 2 tbsp (4 tbsp) butter from the fridge and set aside to come up to room temperature.
  • Thinly slice chives. 
  • Cut sweet potatoes into 1/2-wedges. To a large bowl, add sweet potato wedges and 1 tbsp (2 tbsp) oil. Season with salt and pepper and toss to combine. 
  • Cut broccoli into bite-sized pieces. 
  • To a small bowl, whisk together soy sauce and 1 tsp (2 tsp) sugar. Set aside. (TIP: This is your sweet potato glaze!)
2
  • Heat a medium non-stick pan over medium-high. 
  • When hot, add sesame seeds to the dry pan. Toast for 3-4 min, stirring often, until golden. (TIP: Keep your eye on them so they don't burn!) Transfer to a plate.
  • To another small bowl, add the softened butter, half the toasted sesame seeds, half the chives and miso concentrate. Season with salt and pepper, then stir to combine. Set aside. 
  • Meanwhile, arrange broccoli on one side of a 18x12-inch piece of foil. Season with salt and pepper. Dot broccoli mixture with half the miso butter. Drizzle with 1/2 tbsp (1 tbsp) water.
  • Fold foil in half over broccoli and pinch edges to seal pouch. Set aside. (NOTE: Make 2 pouches for 4 servings.) 
3
  • Place broccoli pouch on one side of the grill. Close lid and grill for 10-12 min, until tender. 
  • Arrange sweet potatoes on other side of the grill. Close lid and grill for 12-14 min, until grill-marked and tender.
  • Brush sweet potatoes all over with soy sauce-sugar glaze. Grill for 1-2 min, flipping occasionally, until potatoes are caramelized. 
  • Transfer potatoes and broccoli to one side of an unlined baking sheet and cover with aluminum foil to keep warm. 
4
  • Meanwhile, pat steaks dry with paper towels. Brush with 1 tsp (2 tsp) oil, then season with salt and pepper. 
  • Once broccoli and sweet potatoes are finished, add steaks to the grill. Cook for 4-6 min per side, flipping once, until cooked to desired doneness.**
  • When steaks are done, remove from heat and transfer to a plate. Dot with remaining miso butter. Loosely cover with foil and set aside to rest for 2-3 min.
5
  • Thinly slice steak.
  • Divide steak, broccoli and potatoes between plates. 
  • Sprinkle remaining chives over top of potatoes. 
  • Sprinkle remaining sesame seeds over top of broccoli.
6

If you've opted for sirloin steak, cook in the same way the recipe instructs you to cook the striploin steak. 

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