Skip to main content
Poulet bio grillé à la cajun

Poulet bio grillé à la cajun

avec rondelles de patates douces et salade de maïs

The perfect balance of heat and flavour, this grilled Cajun-style chicken dinner is sure to shake up your taste buds. Paired with roasted sweet potatoes and creamy charred corn slaw, this dish has excitement in every bite.

étiquettes:
Épicé
Découverte
Concours estival
Allergènes:
Lait
Oeuf
Moutarde
Soya
Sulfites
Peut contenir des traces d’allergènes
Lait
Moutarde
Noix
Arachides
Sésame
Soya
Sulfites
Blé
Poisson
Oeuf
Gluten
Crustacés

Produit dans un établissement qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation
Temps de cuisson
DifficultéFacile
quantité par portion

2 pièce(s)

Poitrines de poulet bio

2 pièce(s)

Patate douce

170 g

Mélange pour salade de chou

1 pièce(s)

Épi de maïs

7 g

Ciboulette

½ tasse(s)

Feta, émietté

(Contient: Lait)

5 g

Mélange d'épices cajun

(Contient: Peut contenir des traces d’allergènes, Lait, Moutarde, Noix, Arachides, Sésame, Soya, Sulfites, Blé)

2 cs

Sauce au chipotle

(Contient: Sulfites, Noix, Poisson, Blé, Oeuf, Sésame, Gluten, Moutarde, Soya, Crustacés, Lait, Peut contenir des traces d’allergènes, Oeuf, Lait, Moutarde, Soya)

2 cs

Mayonnaise

(Contient: Oeuf, Peut contenir des traces d’allergènes, Moutarde, Crustacés, Poisson, Gluten, Lait, Moutarde, Noix, Sésame, Soya, Sulfites, Blé)

½ cs

Vinaigre de vin blanc

(Contient: Peut contenir des traces d’allergènes, Sulfites, Oeuf, Poisson, Lait, Moutarde, Sésame, Soya, Blé)

1 cs

Moutarde à l’ancienne

(Contient: Soya, Crustacés, Blé, Lait, Sésame, Sulfites, Oeuf, Gluten, Poisson, Peut contenir des traces d’allergènes, Moutarde)

Pas inclus dans votre livraison

½ cc

Sucre*

3.5 cs

Huile*

¼ cc

Sel*

¼ cc

Poivre*

Énergie (kcal)870 kcal
Graisses51 g
dont saturés10 g
Glucides58 g
dont sucres18 g
Fibres9 g
Protéines49 g
Cholestérol160 mg
Sel1300 mg
Gras Trans0.2 g
Potassium1600 mg
Calcium225 mg
Fer3.5 mg
Papier sulfurisé
Plaque de cuisson
Grand bol
Cuillères à mesurer
Fouet
Bol à mélanger, moyen
Pinceau à pâtisserie en silicone

Instructions

1
  • Before starting, preheat the oven to 450°F. Lightly oil the grill. Preheat the grill to medium-high (approx. 500°F).
  • Wash and dry all produce.
  • Peel, then cut sweet potatoes into 1/2-inch rounds.
  • In a large bowl, toss together sweet potatoes, 1 tbsp (2 tbsp) oil, salt, pepper and half the Cajun Spice Blend.
  • On a parchment-lined baking sheet, arrange sweet potatoes (NOTE: For 4 servings, use 2 baking sheets).
2
  • Roast in the middle of the oven 18-24 min, flipping halfway through, until tender and golden. (NOTE: For 4 servings, roast in the middle and bottom of the oven, switching baking sheet positions halfway through.)
  • Meanwhile, thinly slice chives.
  • Husk corn.
  • In a medium bowl, whisk together mayo, half the vinegar (use all for 4 servings), half the mustard, 1/2 tsp (1 tsp) sugar and 1 tbsp (2 tbsp) oil.
3
  • Pat chicken dry with paper towels.
  • In a large bowl, add chicken, remaining Cajun Spice Blend, remaining mustard and 1 tbsp (2 tbsp) oil. Season with salt and pepper, then combine.
  • Arrange corn on a plate, then drizzle with 1/2 tbsp (1 tbsp) oil. Season with salt and pepper.
  • Gather chicken, corn, a clean plate and tools on a platter, then head out to grill!
4
  • Add chicken to one side of the grill. Reduce heat to medium, close lid and grill for 6-8 min per side until chicken is cooked through.**
  • When done, transfer chicken to the clean plate.
5
  • Meanwhile, add corn to the other side of the grill. Close lid and grill for 3-5 min, flipping once, until tender-crisp.
  • When done, return corn to the same plate.
6
  • When grilling is done and corn is cool enough to touch, place cut-side of cobs down on the board. Moving the knife along the cob in a downward motion, shave corn kernels off.
  • To the bowl with mayo-mustard mixture, add corn, coleslaw cabbage mix, feta and half the chives. Season with salt and pepper, then toss to coat.
  • Thinly slice chicken.
  • Divide chicken, sweet potatoes and slaw between plates. 
  • Drizzle chipotle sauce over chicken, then sprinkle with remaining chives. 
7

If you've opted to get chicken breasts, season in the same way the recipe instructs you to season turkey. Increase grill time to 6-8 min per side.**

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes