HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSpicy Sesame Chili Noodles
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Spicy Sesame-Chili Noodles

Spicy Sesame-Chili Noodles

Serves 2 | with Scallions and Edamame

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These seemingly simple noodles pack a full flavour punch with a homemade sesame sauce that has a little a kick to it. Finish your bowl off with edamame and sliced scallions!

Allergens:Wheat/BléSesame/SésameEgg/OeufSoy/Soja

Produced in a facility that processes milk, sesame, eggs, fish, shellfish, crustaceans, mustard, tree nuts, peanuts, wheat, soybean and sulphites.

Preparation Time15 minutes
Cooking difficultyMedium
Ingredients

serving 2 people

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serving 2 people

200 g

Ramen Noodles

(ContainsWheat/Blé)

2 tbsp

Tahini

(ContainsSesame/Sésame)

2 unit

Green Onion

2 tbsp

Chili-Garlic Sauce

1 tbsp

Sesame Oil

(ContainsSesame/Sésame)

2 unit

Egg

(ContainsEgg/Oeuf)

⅓ cup

Edamame

(ContainsSoy/Soja)

4 tbsp

Soy Sauce Mirin Blend

(ContainsSoy/Soja)

Not included in your delivery

0.06 tsp

Salt*

0.06 tsp

Pepper*

Nutrition Values
Nutrition Valuesarrow down iconarrow down icon
per serving
per 100g
Calories540 kcal
Fat12 g
Saturated Fat2 g
Carbohydrate74 g
Sugar7 g
Dietary Fiber4 g
Protein21 g
Cholesterol193 mg
Sodium1110 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Utensils
Utensilsarrow down iconarrow down icon
Medium Pot
Whisk
Medium Bowl
Measuring Cups
Measuring Spoons
Large Bowl
Colander
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1

Dans une casserole moyenne, ajouter 5 tasses d’eau chaude et 1 c. à thé de sel. Couvrir et porter à ébullition à feu élevé. Laver et sécher les fruits et légumes. Remplir un bol moyen d’eau froide. Réserver. Ajouter délicatement les œufs à l’eau bouillante. Cuire de 6 à 8 min**, puis transférer les œufs dans le bol d’eau froide, sans jeter l’eau bouillante. (REMARQUE : Vous utiliserez l’eau bouillante à nouveau, à l’étape 2.) Entre-temps, émincer les oignons verts. Dans un grand bol, fouetter le mélange soja-mirin, le tahini, l’huile de sésame et la moitié de la sauce au chili et à l’ail. Incorporer la moitié des oignons verts. Réserver.

2

Ajouter les edamames à l’eau bouillante. Cuire de 3 à 4 min, en remuant à l’occasion. Ajouter à la casserole les nouilles ramen. Cuire à découvert de 1 à 2 min, jusqu’à ce qu’elles soient tendres. Égoutter les nouilles et les edamames, puis les rincer à l’eau tiède. Ajouter les nouilles et les edamames au bol contenant la sauce. Saler et poivrer, au goût, puis remuer pour enrober.

3

Écaler, puis couper les œufs en deux. Saler et poivrer. Répartir les nouilles, les edamames et le reste de la sauce dans les bols. Garnir d’œufs. Parsemer du reste des oignons verts, puis arroser du reste de la sauce au chili et à l’ail, si désiré.