Croquant à l’érable et au chocolat
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Croquant à l’érable et au chocolat

Croquant à l’érable et au chocolat

2 Portions | avec canneberges

The easiest chocolatey sweet dessert you will ever make. Just melt, mix, pour and freeze for a tasty, crunchy treat!

Allergènes:
Soya
Amandes
Noix de Grenoble

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation1 heure
Temps de cuisson10 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

/ sert 2 personnes

1 tasse(s)

Pépites de chocolat mi-amer

(Contient Soya)

28 g

Canneberges séchées

2 cs

Sirop d'érable

28 g

Amandes, tranchées

(Contient Amandes)

28 g

Noix de Grenoble, hachées

(Contient Noix de Grenoble)

Pas inclus dans votre livraison

1 cs

Beurre non salé*

0.13 cc

Sel*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)750 kcal
Graisses45 g
dont saturés19 g
Glucides94 g
dont sucres77 g
Fibres11 g
Protéines10 g
Cholestérol15 mg
Sel150 mg
Gras Trans0.3 g
Potassium550 mg
Calcium100 mg
Fer8 mg

Ustensiles

Fouet
Casserole moyenne
Cuillères à mesurer
Papier sulfurisé
Plaque de cuisson
Spatule
Film plastique

Instructions

Melt chocolate
1
  • Add 1 tbsp butter, 1/8 tsp salt, maple syrup and chocolate chips to a medium pot.
  • Heat pot over low heat. Cook, whisking often, until chocolate chips melt and mixture is thoroughly combined and smooth, 3-4 min.
Prep baking sheet
2
  • Meanwhile, line a baking sheet with parchment paper. (NOTE: The parchment should hang over 2 edges of the baking sheet. This helps to easily remove bark once ​chilled.)
Make bark
3
  • Pour chocolate mixture onto the prepared baking sheet.
  • Using a rubber spatula, spread chocolate into an even 1/8-inch-thick layer.
  • Sprinkle almonds, walnuts and dried cranberries over top.
  • Cover the baking sheet with plastic wrap.
  • Freeze bark until chocolate sets, 1 hr.
Finish and serve
4
  • Using the parchment overhang, lift bark off the baking sheet.
  • Cut or break bark into 8 equal pieces.
  • Transfer to a serving dish.