Bœuf au piment et à la sauce hoisin
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Bœuf au piment et à la sauce hoisin

Bœuf au piment et à la sauce hoisin

avec poivron orange et nouilles chow mein

La star de ce sauté d’exception : les nouilles chow mein! Ces populaires nouilles aux œufs se trouvent au supermarché en version séchée ou fraîche; les deux sont délicieuses! Ce soir, nous les accompagnons de bœuf et d’une sauce sucrée-salée. Un plat dont vous savourerez chaque bouchée!

Allergènes:
Sésame
Soya
Sulfites
Blé

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation35 minutes
Temps de cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

/ sert 4 personnes

570 g

Lanières de bœuf

20 g

Ail

60 g

Gingembre

113 g

Oignon, en tranches

4 cs

Sauce au chili doux

½ cs

Mélange hoisin-soya

(Contient Sésame, Soya, Sulfites, Blé)

227 g

Pois sucrés, parés

400 g

Bok choy de Shanghai

400 g

Nouilles chow mein

(Contient Blé)

2 cc

Fécule de maïs

(Contient Sulfites)

Pas inclus dans votre livraison

4 cs

Huile*

1

Sel et Poivre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)795 kcal
Graisses36 g
dont saturés10 g
Glucides74 g
dont sucres11 g
Fibres4 g
Protéines43 g
Cholestérol79 mg
Sel501 mg

Ustensiles

Grande casserole
Verre doseur
Presse-ail
Zesteur
Cuillères à mesurer
Essuie-tout
Grande poêle antiadhésive
Petit bol
Fouet

Instructions

1 PREP
1

Arrive bientôt!

2 START VEGGIES
2

Heat a large non-stick pan (or a large wok) over medium-high. When the pan is hot, add 2 tbsp oil, then onions, garlic, ginger, snap peas and bok choy stems. Cook, stirring often, until the bok choy stems soften and snap peas are tender-crisp, 3-4 min. Transfer the veggies to a plate.

3 COOK BEEF
3

Add another 1 tbsp oil to the same pan, then half the beef. Cook, stirring occasionally, until browned, 4-6 min. (TIP: Cook to a min. internal temp. of 71°C/160°F.**) Transfer to a plate and repeat with another 1 tbsp oil and remaining beef. Meanwhile, in a small bowl, whisk together cornstarch and 1/2 cup cold water. Whisk in hoisin-sauce and sweet chili sauce into cornstarch mixture. Set aside.

4 COOK NOODLES
4

Meanwhile, add the noodles to the large pot with the boiling water. Cook, stirring occasioanlly, until tender, 1-2 min. Drain and rinse the noodles under cold running water. Add 2 tsp oil and gently toss to coat. Set aside.

5 ASSEMBLE STIR-FRY
5

When the remaining beef is browned, add reserved beef (including jucies from the plate), veggies, bok choy leaves and noodles to the same pan. Cook, stirring together, until warmed through, 2-3 min. Add the sauce from the small bowl and stir until slightly thickened and veggies are coated, 1-2 min.

6 FINISH AND SERVE
6

Divide the beef noodle stir-fry between bowls.