Poulet Kung Pao épicé
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Poulet Kung Pao épicé

Poulet Kung Pao épicé

avec riz au gingembre et arachides

Voici notre version facile et épicée de ce classique! Les tendres morceaux de poulet débordent de saveur grâce à leur marinade, tandis que les arachides grillées y donnent de la texture!

étiquettes:
Épicé
Découverte
Allergènes:
Blé
Soya
Arachides

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation30 minutes
Temps de cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité par portion

4 pièce(s)

Haut de cuisse de poulet

¾ tasse(s)

Riz basmati

4 cs

Farine tout usage

(Contient Blé)

160 g

Poivron

3 pièce(s)

Céleri

6 g

Ail

15 g

Gingembre

2 pièce(s)

Oignons verts

1 cs

Sauce aux piments et à l’ail

2 cs

Sauce soja

(Contient Soya, Blé)

2 cs

Sauce au chili doux

28 g

Arachides, hachées

(Contient Arachides)

Pas inclus dans votre livraison

2 cs

Huile*

0.31 cc

Sel*

¼ cc

Poivre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)800 kcal
Graisses28 g
dont saturés5 g
Glucides95 g
dont sucres13 g
Fibres5 g
Protéines43 g
Cholestérol130 mg
Sel1610 mg

Ustensiles

Casserole moyenne
Verre doseur
Cuillères à mesurer
Fouet
Bol à mélanger, moyen
Grande poêle antiadhésive
Essuie-tout

Instructions

Faire cuire le riz au gingembre
1

Before starting, wash and dry all produce. Peel, then mince or grate 1 tbsp ginger (dbl for 4 ppl). Heat a medium pot over medium heat. When hot, add 1/2 tbsp oil (dbl for 4 ppl), then ginger and rice. Cook, stirring often, until fragrant, 1-2 min. Add 1 1/4 cups water (dbl for 4 ppl) and bring to a boil over high heat. Once boiling, reduce heat to low. Cover and cook until rice is tender and liquid is absorbed, 12-14 min. Remove pot from heat. Set aside, still covered.

Préparer
2

While rice cooks, core, then cut pepper into 1/2-inch pieces. Cut celery into 1/4-inch slices crosswise. Thinly slice green onions. Peel, then mince or grate garlic. Whisk together soy sauce, sweet chili sauce, chili garlic sauce and 1/3 cup water (dbl for 4 ppl) in a medium bowl.

Faire griller les arachides et cuire les légumes
3

Heat a large non-stick pan over medium heat. Add peanuts to the dry pan. Toast, stirring often, until golden-brown, 4-5 min. (TIP: Keep your eye on them so they don't burn!) Transfer to a plate. Heat the same pan over medium-high. When hot, add 1/2 tbsp oil (dbl for 4 ppl), then peppers and celery. Cook, stirring often, until tender-crisp, 4-5 min. Add garlic and cook, stirring often, until fragrant, 1 min. Transfer veggies to another plate.

Préparer et faire cuire le poulet
4

Combine flour, 1/4 tsp salt and 1/4 tsp pepper (dbl both for 4 ppl) in a medium bowl. Pat chicken dry with paper towels, then cut into 1-inch pieces. Add chicken to flour mixture, then toss to coat. Press flour mixture into chicken to coat completely. Heat a large non-stick pan over medium. When hot, add 1 tbsp oil (dbl for 4 ppl), then chicken. Cook, turning pieces occasionally, until golden-brown and cooked through, 6-8 min.

Terminer le sauté
5

Add veggies and sauce mixture to the pan with chicken. Cook, stirring occasionally, until sauce thickens slightly, 2-3 min.

Terminer et servir
6

Fluff rice with a fork. Stir in half the green onions and season with salt. Divide rice between plates. Top with chicken, veggies and sauce. Sprinkle peanuts and remaining green onions over top.