Ragoût de haricots rouges à la mexicaine
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Ragoût de haricots rouges à la mexicaine

Ragoût de haricots rouges à la mexicaine

avec quesadillas fromagées

Ce ragoût d’inspiration mexicaine déborde de légumes et de saveurs! Les quesadillas sont faciles à faire, débordantes de fromage et parfaites à tremper dans le ragoût. Pas de doute : voici le parfait souper de semaine!

étiquettes:
Végétarien
Allergènes:
Gluten
Lait

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation35 minutes
Temps de cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité par portion

370 ml

Haricots rouges

340 g

Patates douces

56 g

Oignon, haché

200 g

Poivron vert

398 boîte(s)

Tomates en dés

1 cs

Sauce aux piments et à l’ail

2 pièce(s)

Réduction de bouillon de légumes

6 pièce(s)

Tortillas de farine

(Contient Gluten)

½ tasse(s)

Fromage cheddar, râpé

(Contient Lait)

1 cs

Assaisonnement mexicain

2 pièce(s)

Oignons verts

Pas inclus dans votre livraison

¼ cs

Sel et Poivre*

2.5 cs

Huile*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kJ)3473 kJ
Énergie (kcal)830 kcal
Graisses32 g
dont saturés10 g
Glucides111 g
dont sucres17 g
Fibres18 g
Protéines27 g
Cholestérol25 mg
Sel2470 mg

Ustensiles

Plaque de cuisson
Papier sulfurisé
Cuillères à mesurer
Casserole moyenne
Passoire
Verre doseur
Grande poêle antiadhésive

Instructions

ROAST SWEET POTATOES
1

Arrive bientôt!

PREP & COOK VEGGIES
2

While sweet potatoes roast, core and cut pepper(s) into 1/2-inch pieces. Drain and rinse beans. Heat a medium pot over medium-high heat. When hot, add 1/2 tbsp oil (dbl for 4 ppl), then peppers, onions and Mexican Seasoning. Cook, stirring occasionally, until peppers soften, 4-6 min. Season with salt and pepper.

SIMMER STEW
3

Add beans, diced tomatoes, broth concentrates, 1 cup water (dbl for 4 ppl) and 1/2 tsp chili garlic sauce (NOTE: Reference the Heat Guide) to the pot. Reduce the heat to medium. Simmer, stirring occasionally, until slightly thickened, 8-9 min.

ASSEMBLE QUESADILLA
4

While stew simmers, thinly slice green onions and arrange tortillas, on a clean work surface. Sprinkle cheese and half the green onions on one side of each tortilla. Carefully, fold the other side of the tortillas over cheese.

COOK QUESADILLAS
5

Heat a large non-stick pan over medium-high heat. When pan is hot, add 1 tbsp oil (dbl for 4 ppl), then add two quesadillas. Cook, until golden-brown, 1-2 min per side. Repeat with remaining quesadillas. Set aside on a plate and cover to keep warm.

FINISH AND SERVE
6

Add roasted sweet potatoes to the stew and stir together. Season with salt and pepper. Divide stew between bowls. Sprinkle with remaining green onions. Cut quesadillas into triangles and serve on the side for dipping!