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Carrés de tarte aux pacanes à l’érable
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Carrés de tarte aux pacanes à l’érable

Carrés de tarte aux pacanes à l’érable

4 portion | avec croûte sablée et pépites de chocolat

Voici un dessert simple à faire et idéal pour l’Action de grâces! Ces carrés moelleux de tarte aux pacanes contiennent une tonne de noix onctueuses et un soupçon de sirop d’érable… vous en redemanderez encore et encore!

Allergènes:
Pacanes
Blé
Sulfites
Lait
Soja
Oeuf

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation1 heure 30 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

/ sert 4 personnes

112 g

Pacanes, hachées

(Contient Pacanes)

4 cs

Sirop d'érable

1.5 tasse(s)

Farine tout usage

(Contient Blé)

200 g

Cassonade

1 cs

Vinaigre de vin blanc

(Contient Sulfites)

½ tasse(s)

Pépites de chocolat mi-sucré

(Contient Soja)

2 pièce(s)

Œuf

(Contient Oeuf)

2 cs

Fécule de maïs

1 cc

Poudre à pâte

Pas inclus dans votre livraison

10 cs

Beurre*

(Contient Lait)

¾ cc

Sel*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)1040 kcal
Graisses40 g
dont saturés25 g
Glucides119 g
dont sucres75 g
Fibres5 g
Protéines13 g
Cholestérol174 mg
Sel660 mg

Ustensiles

Plat de cuisson de 20x20 cm
Bol à mélanger, moyen
Petit bol
Verre doseur
Cuillères à mesurer
Papier sulfurisé
Fouet

Instructions

Préparer et faire la croûte sablée
1

Before starting, preheat the oven to 350°F. Grease an 8x8-inch metal baking tin with butter, then line the base and sides with parchment paper leaving a 2-inch overhang. (NOTE: This will help you remove squares from the tin later on). Press down on the parchment to adhere. Set aside. Melt 8 tbsp butter in a small microwave-safe bowl. Reserve 1 tsp flour in another small bowl. Add remaining flour, cornstarch, 1/2 cup packed brown sugar, 1/2 tsp baking powder and 1/2 tsp salt to a medium bowl. Whisk to combine. Stir in melted butter until shortbread mixture is crumbly and holds together when squeezed. Press shortbread mixture into the bottom of the prepared tin. (TIP: Use the back of a measuring cup to help smooth out shortbread mixture.)

Cuire la croûte sablée
2

Bake shortbread base in the middle of the oven until lightly golden-brown around the edges, 15-18 min. Place tin on a wire rack to cool.

Faire la garniture de tarte aux  pacanes à l’érable
3

Meanwhile, melt 2 tbsp butter in the same microwave-safe bowl (from step 1). Whisk together melted butter, remaining brown sugar, reserved flour and maple syrup in the same medium bowl (from step 1) until smooth. Whisk in eggs, vinegar and 1/4 tsp salt until smooth. Stir in pecans. Pour filling over shortbread base. Sprinkle chocolate chips over top. Bake in the middle of the oven until set and edges are golden-brown, 22-23 min.

Refroidir et servir
4

Place baking tin in the freezer until completely cool, 1-1.5 hr. Run a sharp knife around the edges of the tin, then remove by pulling on the parchment paper. Slice into squares and serve.