Quesadillas au chou frisé et aux haricots noirs
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Quesadillas au chou frisé et aux haricots noirs

Quesadillas au chou frisé et aux haricots noirs

avec salsa de tomates fraîches et crème sure

Oubliez les quesadillas tex-mex d’antan : celles-ci débordent d’ingrédients nutritifs et rassasiants! Le secret de cette recette, c’est la salsa faite de tomates fraîches, de coriandre et de lime. Si simple, mais tellement savoureux!

étiquettes:
Végétarien
Allergènes:
Gluten
Lait

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation35 minutes
Temps de cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité par portion

80 g

Tomato

6 g

Ail

1 pièce(s)

Lime

7 g

Coriandre

398 ml

Haricots noirs

56 g

Oignon rouge, haché

56 g

Chou kale, haché

1 cs

Assaisonnement mexicain

6 pièce(s)

Tortillas de farine

(Contient Gluten)

1 tasse(s)

Fromage cheddar, râpé

(Contient Lait)

6 cs

Crème sure

(Contient Lait)

Pas inclus dans votre livraison

2.5 cs

Huile*

¼ cc

Sel et Poivre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kJ)3598 kJ
Énergie (kcal)860 kcal
Graisses48 g
dont saturés19 g
Glucides77 g
dont sucres5 g
Fibres14 g
Protéines30 g
Cholestérol70 mg
Sel1890 mg

Ustensiles

Presse-ail
Presse-purée
Passoire
Zesteur
Bol à mélanger, moyen
Petit bol
Cuillères à mesurer
Grande poêle antiadhésive

Instructions

PREP
1

Couper les tomates en morceaux de 1,25 cm (1/2 po). Zester, puis presser la lime. Hacher grossièrement la coriandre. Égoutter et rincer les haricots, puis les écraser grossièrement dans un bol moyen. Peler, puis émincer ou presser l’ail.

MAKE CONDIMENTS
2

Combine sour cream and 1/2 tsp Mexican seasoning (dbl for 4 ppl) in a small bowl. Set aside. Combine tomatoes, cilantro, half the onions, half the lime zest, half the lime juice and 1 tbsp oil (dbl for 4 ppl) in another medium bowl. Season with salt and pepper. Set aside.

COOK VEGGIES
3

Heat a large non-stick pan over medium-high heat. When hot, add 1 tbsp oil (dbl for 4 ppl), then remaining onions. Cook, stirring occasionally, until softened, 2-3 min. Add kale and 2 tbsp water (dbl for 4 ppl). Cook, stirring often, until kale is tender, 5-6 min.

COOK FILLING
4

Add garlic, beans and remaining Mexican seasoning to the same pan. Cook, stirring often, until garlic is fragrant and beans are warmed through, 1-2 min. Stir in remaining lime zest and remaining lime juice. Transfer bean mixture back into the same medium bowl. Season with salt and pepper. Set aside. Carefully wipe the pan clean.

COOK QUESADILLAS
5

Arrange tortillas on a clean surface. Divide bean mixture over one half of each tortilla. Sprinkle with cheese. Fold the other side of tortillas in half over filling. Heat the same pan over medium heat. When hot, add 1/2 tbsp oil, then 3 quesadillas at a time. Cook, until golden-brown, 1-2 min per side. Repeat with remaining quesadillas.

FINISH AND SERVE
6

Cut quesadillas into wedges. Divide quesadillas between plates and serve with salsa and crema.