Bol de pâté jamaïcain au bœuf et au cari
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Bol de pâté jamaïcain au bœuf et au cari

Bol de pâté jamaïcain au bœuf et au cari

avec riz au gingembre et petits pois

Une explosion des saveurs jamaïcaines dans un bol! Votre repas sera prêt en moins de 30 minutes; un voyage aux Caraïbes n’a jamais pris aussi peu de temps!

étiquettes:
Rapido
Allergènes:
Lait

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation25 minutes
Temps de cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité par portion

250 g

Bœuf haché

1 cs

Épices jerk

2 cs

Pâte de cari douce

¾ tasse(s)

Riz basmati

113 g

Mirepoix

113 g

Petits pois

7 g

Coriandre

1 pièce(s)

Concentré de bouillon de bœuf

1 cs

Purée d’ail

2 pièce(s)

Oignons verts

30 g

Gingembre

Pas inclus dans votre livraison

½ cc

Sel*

¼ cc

Poivre*

1 cs

Beurre*

(Contient Lait)

½ cs

Sucre*

½ cs

Huile*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)740 kcal
Graisses30 g
dont saturés12 g
Glucides83 g
dont sucres8 g
Fibres5 g
Protéines36 g
Cholestérol90 mg
Sel1230 mg

Ustensiles

Casserole moyenne
Verre doseur
Cuillères à mesurer
Grande poêle antiadhésive

Instructions

Faire cuire le riz et les pois
1

Before starting, wash and dry all produce. Peel, then mince or grate ginger. Heat a medium pot over medium-high heat. When hot, add 1/2 tbsp oil (dbl for 4 ppl), then ginger. Cook, stirring often, unti fragrant, 2-3 min. Add rice, peas, 1 1/4 cups water and 1/4 tsp salt (dbl both for 4 ppl) and bring to a boil over high heat. Reduce heat to low. Cover and cook until rice is tender and liquid is absorbed, 12-14 min.

Commencer le bœuf
2

While rice cooks, heat a large non-stick pan over medium-high heat. When hot, add beef, garlic puree and mirepoix. Cook, breaking up beef into smaller pieces, until no pink remains, 4-5 min.** Add curry paste, Jerk Spice Blend and 1/2 tbsp sugar (dbl for 4 ppl) Season with salt and pepper and cook, stirring often, until fragrant, 2-3 min.

Préparer la sauce au bœuf
3

Add broth concentrate and 1 cup water (dbl for 4 ppl). Reduce heat to medium and cook until beef sauce reduces slightly, 3-5 min.

Préparer la garniture
4

While beef sauce cooks, finely chop cilantro. Thinly slice green onions.

Terminer et servir
5

Stir 1 tbsp butter (dbl for 4 ppl) into beef sauce. Fluff rice with a fork. Divide rice between bowls. Top with beef sauce. Sprinkle cilantro and green onions over top.