Linguines Alfredo crémeuses aux champignons
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Linguines Alfredo crémeuses aux champignons

Linguines Alfredo crémeuses aux champignons

avec épinards

Nul besoin de beaucoup d’ingrédients ou de temps pour créer le plat de pâtes parfait! L’ingrédient secret de ces pâtes Alfredo crémeuses : la sauce soja! La sauce soya dans les champignons ajoute une touche d’umami à ces pâtes Alfredo.

étiquettes:
Végétarien
Allergènes:
Blé
Lait
Soya
Sulfites

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation30 minutes
Temps de cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité par portion

170 g

Linguines

(Contient Blé)

227 g

Champignons

237 ml

Crème

(Contient Lait)

50 g

Échalote

56 g

Bébés épinards

½ cc

Sel d'ail

2 cs

Fromage à la crème

(Contient Lait)

1 cc

Flocons de piment

¼ tasse(s)

Parmesan, râpé grossièrement

(Contient Lait)

1 cs

Sauce soja

(Contient Soya, Sulfites, Blé)

Pas inclus dans votre livraison

1 cs

Beurre non salé*

(Contient Lait)

0.06 cc

Sel*

0.13 cc

Poivre*

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Informations nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)910 kcal
Graisses57 g
dont saturés33 g
Glucides80 g
dont sucres12 g
Fibres7 g
Protéines25 g
Cholestérol145 mg
Sel1010 mg

Ustensiles

Grande casserole
Passoire
Verre doseur
Cuillères à mesurer
Grande poêle antiadhésive

Instructions

Cook linguine
1

Before starting, wash and dry all produce. Add 10 cups water and 2 tsp salt to a large pot (use same for 4 ppl). Cover and bring to a boil over high heat. Add linguine to the boiling water. Cook uncovered, stirring occasionally, until tender, 10-12 min. Drain and return linguine to the same pot, off heat.

Prep
2

Meanwhile, peel, then finely chop shallot. Thinly slice mushrooms. Roughly chop spinach.

Cook veggies
3

Heat a large non-stick pan over medium-high heat. When hot, add 1 tbsp (2 tbsp) butter, then swirl the pan until melted. Add shallots. Cook, stirring often, until softened, 2-3 min. Add mushrooms and 1/4 tsp (1/2 tsp) garlic salt. Cook, stirring occasionally, until mushrooms begin to soften, 2-3 min. Add soy sauce. Cook, stirring often, until mushrooms are tender, 2-3 min. Season with pepper.

Make mushroom Alfredo sauce
4

Reduce heat to medium. Stir cream cheese into mushroom shallot mixture. Cook, stirring often, until cream cheese melts, 1-2 min. Add cream. Cook, stirring often, until sauce thickens slightly, 2-3 min. Add spinach. Stir until wilted, 1-2 min. Season with 1/4 tsp (1/2 tsp) garlic salt and pepper.

Assemble pasta
5

Pour mushroom Alfredo sauce into the pot with linguine, then toss to combine.

Finish and serve
6

Divide mushroom Alfredo linguine between bowls. Sprinkle with Parmesan. Sprinkle chili flakes over top, if desired.