Boulettes classiques à la dinde
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Boulettes classiques à la dinde

Boulettes classiques à la dinde

avec spaghettis et parmesan

Nos spaghettis aux boulettes ont le même goût que celui de grand-maman, mais ne prennent que très peu de temps à préparer! Nos boulettes de dinde, moins grasses que celles au bœuf, sont délicieusement rehaussées par la sauce tomate maison qui déborde de saveurs!

Allergènes:
Blé
Sulfites
Lait
Sésame
Soya
Gluten

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation30 minutes
Temps de cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité par portion

250 g

Dinde hachée

170 g

Spaghettis

(Contient Blé)

7 g

Persil

1 boîte(s)

Tomates broyées

1 pièce(s)

Concentré de bouillon de poulet

2 cs

Pâte de tomates

2 cs

Assaisonnement italien

(Contient Sulfites)

6 g

Ail

¼ tasse(s)

Fromage Parmesan

(Contient Lait)

50 g

Échalote

¼ tasse(s)

Chapelure italienne

(Contient Lait, Sésame, Soya, Gluten, Sulfites)

Pas inclus dans votre livraison

2 cs

Huile*

¼ cc

Sel et Poivre*

2.25 cc

Sel*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kJ)0 kJ
Énergie (kcal)830 kcal
Graisses27 g
dont saturés6 g
Glucides99 g
dont sucres14 g
Fibres5 g
Protéines46 g
Cholestérol120 mg
Sel1640 mg

Instructions

PREP
1

Arrive bientôt!

COOK SPAGHETTI
2

Break spaghetti in half, then add to boiling water. Cook, stirring occasionally, until tender, 9-10 min. When spaghetti is done, reserve 2/3 cup pasta water (dbl for 4 ppl), then drain.

MAKE MEATBALLS
3

Meanwhile, in a large bowl, combine turkey, half the Italian seasoning, half the parsley, half the Parmesan, half the garlic, 2 tbsp Italian breadcrumbs (dbl for 4 ppl) and 1/4 tsp salt (dbl for 4 ppl). Season with pepper. Roll mixture into fourteen 1-inch wide meatballs (28 meatballs for 4 ppl).

START SAUCE
4

Heat a large non-stick pan over medium-high heat. When hot, add 1 tbsp oil (dbl for 4 ppl), then meatballs. Cook, turning meatballs often, until golden-brown on all sides, 2-3 min. Transfer meatballs to a plate and set aside. Add shallots and remaining garlic to pan. Cook, stirring often, until shallots soften, 2 min.

FINISH SAUCE
5

To the pan, add tomato paste, broth concentrate, crushed tomatoes, remaining Italian seasoning and reserved pasta water. Stir together and season with salt and pepper. Return meatballs to pan. Cook, stirring often, until slightly thickened and meatballs are cooked through, 3-4 min.

FINISH AND SERVE
6

To the sauce, add spaghetti and remaining parsley. Toss to coat. Divide turkey meatball pasta between bowls. Sprinkle over remaining Parmesan.