Salade de souvlaki au porc faible en calories
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Salade de souvlaki au porc faible en calories

Salade de souvlaki au porc faible en calories

avec vinaigrette onctueuse au citron

Un classique grec repensé pour un repas qui répond à vos besoins! Une salade croustillante à la vinaigrette onctueuse au citron, de l’orzo et une marinade délicieuse aux herbes fraîches : voilà un plat faible en calories qui est une option santé idéale!

« Faible en calories » (650 kilocalories ou moins) est fondé sur un calcul de la quantité de kilocalories par portion.

étiquettes:
Faible en calories
Allergènes:
Blé
Lait
Sulfites

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation30 minutes
Temps de cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité par portion

340 g

Côtelettes de porc, désossées

1 pièce(s)

Citron

7 g

Origan

1 cc

Sel d'ail

85 g

Orzo

(Contient Blé)

56 g

Mélange roquette et épinards

160 g

Tomato

132 g

Mini concombres

¼ tasse(s)

Feta, émietté

(Contient Lait)

100 ml

Yogourt grec

(Contient Lait)

1 cs

Assaisonnement italien

30 g

Olives mélangées

(Contient Sulfites)

Pas inclus dans votre livraison

2 cs

Huile*

½ cc

Sel*

½ cc

Poivre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)650 kcal
Graisses29 g
dont saturés6 g
Glucides49 g
dont sucres6 g
Fibres8 g
Protéines53 g
Cholestérol120 mg
Sel1520 mg

Ustensiles

Grande casserole
Zesteur
Verre doseur
Cuillères à mesurer
Passoire
Plaque de cuisson
Essuie-tout
Papier sulfurisé
Bol à mélanger, moyen
Petit bol
Grand bol

Instructions

Préparer
1

Before starting, preheat the oven to 450°F.Wash and dry all produce. Add 6 cups water and 1 tsp salt to a large pot (use same for 4 ppl). Cover and bring to a boil over high heat. While water comes to a boil, zest, then juice lemon. Strip oregano leaves from stems, then roughly chop. Halve cucumbers lengthwise, then cut into 1/4-inch half moons. Cut tomatoes into 1/4-inch pieces. Drain, the cut or tear olives.

Faire cuire l’orzo
2

Add half the orzo (all for 4 ppl) to the boiling water. Cook uncovered, stirring occasionally, until tender, 6-8 min. Drain and return orzo to the same pot, off heat. Stir in half the oregano and 1 tsp oil (dbl for 4 ppl).

Faire cuire le porc
3

Pat pork dry with paper towels. Add pork, remaining oregano, garlic salt, Italian Seasoning and 2 tsp oil (dbl for 4 ppl) to a medium bowl. Season with pepper, then toss to coat. Arrange pork on a parchment-lined baking sheet. Spread remaining marinade in bowl over pork. Roast in the bottom of the oven until golden-brown and cooked through, 14-16 min.** Transfer pork to a clean cutting board to rest, 2-3 min.

Préparer la vinaigrette au citron
4

While pork roasts, add lemon zest, yogurt and 3 tbsp water (dbl for 4 ppl) to a small bowl. Season with salt and pepper, then stir to combine.

Préparer la salade
5

Combine lemon juice and 1 tbsp oil (dbl for 4 ppl) in a large bowl. Add orzo, arugula and spinach mix, tomatoes, cucumbers, feta and olives. Season with salt and pepper, then toss to coat.

Terminer et servir
6

Thinly slice pork. Divide salad between plates. Place sliced pork over salad. Drizzle lemon dressing over top.