Pâtes gratinées au bœuf et aux épinards
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Pâtes gratinées au bœuf et aux épinards

Pâtes gratinées au bœuf et aux épinards

avec ricotta aux herbes

La lasagne, avec son fromage bouillonnant, est un plat adoré par tous, mais son temps d’assemblage et de cuisson en font un plat compliqué en semaine. Notre version réunit toutes les saveurs de ce favori italien, mais utilise des farfalles à la place!

Allergènes:
Gluten
Sulfites
Lait

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation35 minutes
Temps de cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

/ sert 4 personnes

500 g

Bœuf haché

340 g

Farfalle (Wheat)

(Contient Gluten)

2 cs

Tomato Sauce

1 cs

Assaisonnement italien

(Contient Sulfites)

2 boîte(s)

Tomates broyées

1 cs

Vinaigre balsamique

(Contient Sulfites)

113 g

Bébés épinards

113 g

Mélange oignon-céleri

200 g

Fromage ricotta

(Contient Lait)

6 g

Ail

½ tasse(s)

Mozzarella, râpée

(Contient Lait)

7 g

Persil

Pas inclus dans votre livraison

¼ cc

Sucre*

1 cs

Huile*

2 cc

Sel*

¼ cc

Sel et Poivre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kJ)0 kJ
Énergie (kcal)720 kcal
Graisses28 g
dont saturés12 g
Glucides75 g
dont sucres8 g
Fibres5 g
Protéines42 g
Cholestérol110 mg
Sel580 mg

Instructions

COOK PASTA
1

Arrive bientôt!

PREP
2

Roughly chop the spinach. Roughly chop the parsley. Mix together the mozzarella, ricotta and half the parsley . Season with salt and pepper. Set aside. Peel, then mince or grate the garlic.

START STEW
3

While the pasta cooks, heat a large non-stick pan over medium-high heat. When hot, add 1 tbsp oil, then the onion-celery blend. Cook stirring until tender-crisp, 3-4 min. Add the beef and Italian seasoning. Cook, breaking up beef into smaller pieces, until no pink remains, 4-5 min. ** Season with salt and pepper.

ADD TOMATOES
4

Add the tomato paste, garlic and balsamic vinegar to the pan with the beef mixture. Cook, stirring often until beef is coated with the tomato paste, 1-2 min. Add the crushed tomatoes and 1/4 tsp sugar. Reduce the heat to medium-low and stir until combined.

FINISH STEW
5

Add reserved pasta water and beef-tomato mixture to the same large pot used to cook the pasta. Heat over medium-low. Cook, stirring occasionally, until slightly thickened, 2-3 min. Remove the stew from the heat. Stir the spinach into the stew. Keep stirring until the spinach wilts, 1 min. Stir in the farfalle. Season the stew with salt and pepper.

FINISH AND SERVE
6

Divide the spinach lasagna stew between bowls. Top with a dollop of the ricotta-mozzarella mixture. Sprinkle over the remaining parsley.