Rôti de porc enrobé de bacon
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Rôti de porc enrobé de bacon

Rôti de porc enrobé de bacon

avec purée de pommes de terre au fromage et légumes à l'ail

Voici un rôti de porc qui a de la classe! Du porc collant et sucré enrobé de bacon, accompagné de légumes tendres et croquants et d'une purée de pommes de terre au fromage, voilà de quoi satisfaire même les membres de la famille les plus affamés!

Allergènes:
Lait
Sulfites
Moutarde

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation45 minutes
Temps de cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité par portion

500 g

Rôti de porc enrobé de bacon

227 g

Asperges

227 g

Champignons

460 g

Pomme de terre Russet

½ tasse(s)

Fromage cheddar, râpé

(Contient Lait)

7 g

Ciboulette

6 cs

Crème sure

(Contient Lait)

2 pièce(s)

Gousses d'ail

43 g

Fromage à la crème

(Contient Lait)

4 cs

Sauce BBQ

(Contient Sulfites, Moutarde)

2 cs

Tartinade de figues

Pas inclus dans votre livraison

2 cs

Lait*

(Contient Lait)

4 cs

Beurre non salé*

(Contient Lait)

0.13 cc

Sel*

0.13 cc

Poivre*

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Informations nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)1140 kcal
Graisses61 g
dont saturés34 g
Glucides83 g
dont sucres28 g
Fibres7 g
Protéines71 g
Cholestérol230 mg
Sel1730 mg

Ustensiles

Grande casserole
Éplucheur
Passoire
Cuillères à mesurer
Plaque de cuisson
Essuie-tout
Papier sulfurisé
Petit bol
Grande poêle antiadhésive
Presse-purée
Plat de cuisson de 20x20 cm

Instructions

Prep and cook potatoes
1

Before starting, preheat the oven to 425˚F. Wash and dry all produce. Peel, then cut potatoes into 1-inch pieces. Add potatoes, 2 tsp salt and enough water to cover (by approx. 1 inch) to a large pot (use same for 4 ppl). Cover and bring to a boil over high heat.Once boiling, reduce heat to medium. Simmer uncovered until fork-tender, 10-12 min. Drain and return potatoes to the same pot, off heat.

Cook pork
2

Meanwhile, add fig spread and BBQ sauce to a small bowl. Stir to combine.Set aside half the fig-BBQ sauce in another small bowl. (NOTE: We'll use it in step 6!)Pat pork dry with paper towels.Add pork to a parchment-lined baking sheet.Spoon half the fig-BBQ sauce over pork. Roast pork in the middle of the oven, until golden-brown and cooked through, 30-35 min.**

Prep veggies
3

Meanwhile, thinly slice chives. Trim and discard bottom 1 inch from asparagus. Cut asparagus into 1-inch pieces.Quarter mushrooms.Peel, then mince or grate garlic.

Cook veggies
4

Heat a large non-stick pan over medium-high heat.When hot, add 2 tbsp (4 tbsp) butter, then swirl to melt.Add mushrooms. Cook, stirring occasionally, until mushrooms begin to soften, 2-3 min. Season with salt and pepper.Add asparagus and garlic to the same pan. Cook, stirring occasionally, until asparagus is tender-crisp, 2-3 min. Season with salt and pepper.Remove from heat, then cover to keep warm.

Finish potatoes
5

Roughly mash cream cheese, 2 tbsp (4 tbsp) butter and 2 tbsp (4 tbsp) milk into potatoes until mashed. Season with salt and pepper, to taste.Transfer to an 8x8-inch baking dish. (Use a 9x13-inch dish for 4 ppl).Top with cheddar cheese.Bake in the top of the oven until cheese melts, 6-7 min.

Finish and serve
6

Rest pork on a clean surface for 5 min, then slice.Stir half the chives into veggies.Divide cheesy mashed potatoes, pork and veggies between plates. Dollop sour cream over potatoes. Sprinkle remaining chives over potatoes. Serve remaining fig BBQ sauce with pork for dipping.