Smart Sweet and Smoky Glazed Turkey Meatballs
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Smart Sweet and Smoky Glazed Turkey Meatballs

Smart Sweet and Smoky Glazed Turkey Meatballs

with Apple, Radish and Tomato Salad

Cranberry spread and chipotle sauce are the secret ingredients in these succulent turkey meatballs! Paired with a crunchy apple, radish and tomato salad, it's a simple and satisfying smart supper.

Tags:
Carb Smart
Calorie Smart
Low CO2
Allergens:
Wheat
Soy
Mustard
Egg
Milk
Sulphites

Produced in a facility that processes milk, sesame, eggs, fish, shellfish, crustaceans, mustard, tree nuts, peanuts, wheat, soybean and sulphites.

Preparation Time30 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

serving amount

250 g

Ground Turkey

1 unit

Gala Apple

113 g

Baby Spinach

1 unit

Tomato

3 unit

Radish

¼ cup

Panko Breadcrumbs

(Contains Wheat)

28 g

Salad Topping Mix

(Contains Soy May contain Sulphites, Tree nuts, Wheat, Milk, Mustard, Peanuts, Sesame)

2 tbsp

Chipotle Sauce

(Contains Mustard, Soy, Egg, Milk May contain Fish, Sesame, Soy, Sulphites, Wheat)

2 tbsp

Cranberry Spread

(May contain Soy, Sulphites, Wheat, Crustaceans, Mustard, Milk, Egg, Fish, Sesame)

1 tbsp

BBQ Seasoning

(May contain Milk, Mustard, Peanuts, Sesame, Soy, Sulphites, Tree nuts, Wheat)

1 tbsp

White Wine Vinegar

(Contains Sulphites)

Not included in your delivery

1.5 tbsp

Oil*

0.31 tsp

Salt*

¼ tsp

Sugar*

0.13 tsp

Pepper*

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Nutrition Values

Calories540 kcal
Fat26 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate48 g
Sugar30 g
Dietary Fiber6 g
Protein29 g
Cholesterol110 mg
Sodium980 mg
Trans Fat0.1 g
Potassium1100 mg
Calcium200 mg
Iron4.5 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Strainer
Box Grater
Parchment Paper
Baking Sheet
Medium Bowl
Measuring Spoons
Large Bowl
Whisk
Large Non-Stick Pan

Instructions

Prep
1

• Évider la pomme. Râper grossièrement la moitié de la pomme. Couper le reste de la pomme en morceaux de 0,5 cm (1⁄4 po).
• Transférer la pomme râpée dans un tamis. Avec les mains, presser pour extraire tout le jus. Réserver.
• Couper les radis en deux sur la longueur, puis en demi-lunes minces.
• Couper la tomate en morceaux de 0,5 cm (1⁄4 po).

Form meatballs
2

• Recouvrir une plaque à cuisson de papier parchemin.
• Dans un bol moyen, ajouter la dinde, la chapelure, l’assaisonnement BBQ, la pomme râpée et 1⁄4 c. à thé (1⁄2 c. à thé) de sel. Poivrer, puis mélanger.
• Avec les mains légèrement humides, former à partir du mélange 8 boulettes (16 boulettes) de taille égale.

Roast meatballs
3

• Disposer les boulettes sur la plaque à cuisson préparée.
• Rôtir au centre du four de 12 à 14 min, jusqu’à ce que les boulettes soient dorées et entièrement cuites**.

Make dressing
4

• Dans un grand bol, ajouter le vinaigre, 1 c. à thé (2 c. à thé) de tartinade de canneberges, 1⁄4 c. à thé (1⁄2 c. à thé) de sucre et 1 1⁄2 c. à soupe (3 c. à soupe) d’huile. Saler et poivrer, puis bien mélanger en fouettant.
• Dans le bol contenant la vinaigrette, ajouter le reste des pommes.

Make sauce
5

• Lorsque les boulettes seront presque cuites, chauffer une grande poêle antiadhésive à feu moyen.
• Ajouter la sauce au chipotle, le reste de la tartinade de canneberges et 2 c. à soupe (4 c. à soupe) d’eau.
• Porter à légère ébullition. Cuire de 1 à 2 min, en remuant à l’occasion, jusqu’à ce que la sauce épaississe légèrement.
• Ajouter les boulettes. Poursuivre la cuisson pendant 30 s, en remuant à l’occasion, jusqu’à ce que les boulettes soient enrobées.

Finish and serve
6

• Dans le bol contenant les pommes et la vinaigrette, ajouter les épinards, les tomates et les radis. Remuer pour enrober.
• Répartir les boulettes et la salade dans les assiettes.
• Napper les boulettes de la sauce restant dans la poêle.
• Parsemer la salade de garniture de salade.