One-Pot Cheesy Italian Sausage Bolognese
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One-Pot Cheesy Italian Sausage Bolognese

One-Pot Cheesy Italian Sausage Bolognese

with Double Cheese and Linguine

Full of savoury Italian sausage, hearty rigatoni, Parmesan and Mozzarella, this one-pot wonder will have everyone at the table asking for seconds!

Allergènes:
Blé
•Lait
•Sulfites
•Soya

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation25 minutes
Temps de cuisson5 minutes
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité par portion

250 g

Saucisse italienne douce, sans boyau

170 g

Rigatonis

(Contient Blé)

113 g

Mirepoix

7 g

Persil

1 pièce(s)

Gousses d'ail

¾ tasse(s)

Mozzarella, râpée

(Contient Lait)

¼ tasse(s)

Parmesan, râpé grossièrement

(Contient Lait)

1 pièce(s)

Tomates broyées à l'ail et aux oignons

56 ml

Crème

(Contient Lait)

4 cs

Vin blanc de cuisine

(Contient Sulfites Peut contenir Sésame, Blé, Gluten, Noix, Moutarde, Soya, Oeuf, Poisson, Lait, Sulfites, Crustacés)

7.5 g

Bouillon de poulet en poudre

(Contient Soya Peut contenir Lait, Moutarde, Noix, Arachides, Sésame, Sulfites, Blé)

7 g

Mélange d’épices acidulé à l’ail

(Contient Sulfites Peut contenir Lait, Moutarde, Arachides, Sésame, Soya, Noix, Blé)

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)960 kcal
Graisses41 g
dont saturés21 g
Glucides96 g
dont sucres17 g
Fibres9 g
Protéines50 g
Cholestérol155 mg
Sel2370 mg
Gras Trans1.5 g
Potassium1600 mg
Calcium600 mg
Fer6 mg

Ustensiles

•Grande casserole
•Cuillères à mesurer
•Verre doseur

Instructions

1
  • Before starting, wash and dry all produce.
  • Heat a large pot over medium-high.
  • When hot, add 1/2 tbsp (1 tbsp) oil, then garlic, sausage, mirepoix, white cooking wine and half the Zesty Garlic Blend. Cook for 4-5 min, breaking up sausage into smaller pieces, until no pink remains and wine is absorbed.** Season with salt and pepper.
2
  • Meanwhile, finely chop parsley.
  • Peel, then mince or grate garlic.
3
  • To the pot with sausage mixture, add crushed tomatoes, stock powder, remaining Zesty Garlic Blend, 2 cups (3 1/2 cups) water and 1/4 tsp (1/2 tsp) salt. Stir to combine, then bring to a boil over high.
4
  • Once boiling, stir in rigatoni and reduce heat to medium.
  • Simmer uncovered, stirring often to prevent sticking to the pot, until cavatappi is tender, 14-16 min. (TIP: If pasta sticks too much, add more water, 1/4 cup at a time. Scrape up any pieces stuck to the bottom of the pot.)
5
  • Remove pan from heat.
  • Add cream, Parmesan and half the cheese, then stir to combine.
6
  • Divide rigatoni between bowls. Top with remaining cheese.
  • Sprinkle parsley over top.