Chow Mein de porc aux arachides
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Chow Mein de porc aux arachides

Ce plat de nouilles se prépare en moins de 15 minutes et a un goût marqué d'arachides! Garni d'oignons verts frais, d'arachides concassées et d'un filet de sriracha épicée, il constitue un repas de midi sans tracas.

Allergènes:
Blé
Soya
Arachides
Sulfites

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation15 minutes
Temps de cuisson5 minutes
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité par portion

200 g

Nouilles chow mein

(Contient Blé Peut contenir Oeuf, Blé)

250 g

Porc haché

¼ tasse(s)

Sauce aux huîtres végétarien

(Contient Soya Peut contenir Moutarde, Gluten, Lait, Sulfites, Poisson, Crustacés, Noix, Blé, Oeuf, Soya, Sésame)

1 pièce(s)

Poivron

1 pièce(s)

Beurre d'arachides

(Contient Arachides)

28 g

Arachides, hachées

(Contient Arachides Peut contenir Lait, Moutarde, Arachides, Soya, Sulfites, Noix, Oeuf, Gluten)

½ cs

Sauce soya

(Contient Soya, Sulfites Peut contenir Oeuf, Poisson, Lait, Moutarde, Noix, Sésame, Soya, Sulfites, Blé)

1 cs

Mélange d'épices Moo Shu

(Contient Blé, Soya, Sulfites Peut contenir Noix, Soya, Lait, Sulfites, Sésame, Arachides, Blé, Triticale, Moutarde)

2 pièce(s)

Oignon vert

2 cc

Sriracha

(Peut contenir Sésame, Crustacés, Oeuf, Poisson, Blé, Lait, Sulfites, Gluten, Soya, Noix, Moutarde)

Pas inclus dans votre livraison

1 cs

Huile*

1 cc

Sucre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)890 kcal
Graisses43 g
dont saturés11 g
Glucides83 g
dont sucres18 g
Fibres5 g
Protéines42 g
Cholestérol85 mg
Sel2380 mg
Gras Trans0.2 g
Potassium800 mg
Calcium50 mg
Fer7 mg

Ustensiles

Petit bol
Grande poêle antiadhésive
Cuillères à mesurer
Verre doseur

Instructions

Prep
1
  • Core, then cut pepper into 1/4-inch slices.
  • Thinly slice green onion, keeping the white and green parts separate.
  • Add oyster sauce, soy sauce and 1 tsp sugar to a small bowl, then stir to combine.
Cook veggies and pork
2
  • Heat a large non-stick pan over medium-high heat. When hot, add 1 tbsp oil, then pork, green onion whites and peppers.
  • Cook, breaking up pork into smaller pieces, until no pink remains, 4-5 min.** Carefully drain and discard excess fat. Add Moo Shu spice blend and cook, stirring often, until fragrant, 1 min. 
  • Transfer pork and veggies to a bowl and cover to keep warm.
Cook noodles
3
  • Add noodles to the boiling water. Cook uncovered, until tender, 1-2 min.
  • Reserve 1/3 cup noodle water, then drain noodles. Rinse noodles under warm water.
  • Drain well, then return to the large pot.
Finish and serve
4
  • Reheat the same pan (from step 2) over medium heat, then add peanut butter, reserved noodle water and oyster sauce mixture. Whisk to combine until mixture is smooth, 1 min. 
  • Immediately pour sauce into the pot with the noodles. Add pork and veggies to the pot, then toss to combine.
  • Divide noodles between plates or bowls.
  • Sprinkle remaining green onions and peanuts over top.
  • Drizzle sriracha over top, if desired.