Endives farcies aux crevettes
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Endives farcies aux crevettes

Endives farcies aux crevettes

6 portions | avec concombre et guacamole

Les invités seront impressionnés par ce superbe hors-d'œuvre composé de crevettes géantes dans une vinaigrette crémeuse, servie sur des tiges d'endive croquantes. Ce qu'ils ne sauront pas?

Ingrédients : Endive belge • Crevettes • Limes • Concombre • Guacamole (avocat, tomate, oignon, sel marin, ail, coriandre, huile essentielle de coriandre) • Mayonnaise (huile de canola et/ou de soya, œuf entier liquide, jaune d'œuf surgelé, eau, sel, sucre, vinaigre, jus de citron concentré, extrait d'épices, moutarde, acide lactique, EDTA de calcium disodique) (moutarde, œuf) • Ciboulette.

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation20 minutes
Temps de cuisson10 minutes
DifficultéFacile
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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)270 kcal
Graisses16 g
dont saturés2 g
Glucides13 g
dont sucres1 g
Fibres7 g
Protéines22 g
Cholestérol190 mg
Sel1140 mg
Gras Trans0.1 g
Potassium600 mg
Calcium125 mg
Fer1 mg

Ustensiles

Passoire
Essuie-tout
Casserole moyenne
Cuillères à mesurer
Verre doseur
Zesteur
Bol à mélanger, moyen

Instructions

Prep shrimp
1
  • Using a strainer, drain and rinse shrimp, then pat dry with paper towels. 
Poach shrimp
2
  • Add 3 cups (6 cups) water and 1 tbsp (2 tbsp) salt to a medium pot. Cover and bring to a boil. 
  • Once boiling, reduce heat to medium, then add shrimp. 
  • Simmer until shrimp turn pink, 3 min.** 
  • Immediately strain and rinse shrimp under cold water, until cool to touch, 2-3 min. 
  • Pat shrimp dry with paper towels, then season with salt. 
Prep
3
  • Meanwhile, cut off and discard bottom 1/2-inch from endive and remove any damaged leaves. 
  • Gently separate leaves.
  • Rinse and dry leaves. 
  • Cut cucumber into 1/4-inch pieces. 
  • Thinly slice chives. 
  • Zest, then juice lime. 
Make shrimp salad
4
  • Add mayo, guacamole, lime zest and 1 tbsp (2 tbsp) lime juice to a medium bowl. Stir to combine, then season with salt and pepper. 
  • Add cucumbers, shrimp and half the chives. Stir to coat shrimp with guacamole mixture.
Finish and feast
5
  • Divide shrimp salad equally between endive leaves right before serving.
  • Place on serving platter, then sprinkle with remaining chives.