Salsa and Chips
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Salsa and Chips

Is there anything better than freshly made pico de gallo!?! We think not! It's the perfect add-on to any Mexican-themed dinner.

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation10 minutes
Temps de cuisson5 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

/ sert 2 personnes

2 pièce(s)

Tomate

170 g

Croustilles de maïs

(Peut contenir Sésame, Lait)

1 pièce(s)

Lime

1 pièce(s)

Gousses d'ail

7 g

Coriandre

1 pièce(s)

Échalote

1 cs

Assaisonnement mexicain

(Peut contenir Sésame, Triticale, Arachides, Noix, Blé, Moutarde, Sulfites, Lait, Soya)

1 pièce(s)

Jalapeno

Pas inclus dans votre livraison

½ cs

Huile*

0.13 cc

Sel*

0.06 cc

Poivre*

¼ cc

Sucre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)520 kcal
Graisses27 g
dont saturés3 g
Glucides67 g
dont sucres6 g
Fibres9 g
Protéines8 g
Cholestérol0 mg
Sel720 mg
Gras Trans0 g
Potassium600 mg
Calcium100 mg
Fer1.5 mg

Ustensiles

•Papier sulfurisé
•Zesteur
•Plaque de cuisson
•Bol à mélanger, moyen
•Cuillères à mesurer

Instructions

Toast tortilla chips
1

Zest, then juice lime. Add tortillas chips, half the Mexican Seasoning and half the lime zest to a parchment-lined baking sheet. Season with salt, then gently toss to coat. Toast in the middle of the oven until tortilla chips are warmed through, 5-6 min.

Prep
2

While tortilla chips toast, cut tomatoes into 1/4-inch pieces. Peel, then mince or grate garlic. Peel, then finely chop shallot. Roughly chop cilantro. Core, then finely chop jalapeño, removing seeds for less heat. (TIP: We suggest using gloves when prepping jalapeños!)

Make pico de gallo
3

Add tomatoes, shallots, jalapeños, garlic, cilantro, 1/2 tbsp oil, 1/4 tsp sugar and remaining lime zest to a medium bowl. Season with salt and pepper, then toss to combine.

Finish and serve
4

Serve pico de gallo with lime-spiced chips on the side.