Curried Chickpea Salad
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Curried Chickpea Salad

Curried Chickpea Salad

with garden veggies

This hearty salad will tantalize the tastebuds! A bed of dressed greens gets a cozy boost from broth-infused couscous and warmed, lightly-spiced chickpeas. Drizzle some curry-flavoured mayo sauce over top and you've got a winner on your hands!

étiquettes:
Végétarien
Allergènes:
Blé
Sulfites
Moutarde
Soya
Oeuf

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation25 minutes
Temps de cuisson5 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité par portion

1 pièce(s)

Pois chiches

(Peut contenir Gluten, Blé)

½ tasse(s)

Couscous

(Contient Blé)

14 g

Mélange d’épices pour cari

(Peut contenir Moutarde, Soya, Blé, Sésame, Triticale, Noix, Lait, Sulfites, Arachides)

1 pièce(s)

Carotte

113 g

Mélange printanier

1 cs

Vinaigre de vin blanc

(Contient Sulfites Peut contenir Oeuf, Poisson, Lait, Moutarde, Sésame, Soya, Blé)

½ cs

Moutarde de Dijon

(Contient Moutarde Peut contenir Poisson, Lait, Sésame, Oeuf, Blé, Crustacés, Soya, Gluten, Sulfites)

28 g

Canneberges séchées

(Peut contenir Sésame, Sulfites, Noix, Arachides, Oeuf, Lait, Gluten, Soya, Moutarde)

113 g

Petites tomates

7.5 g

Bouillon de légumes en poudre

(Contient Soya, Sulfites Peut contenir Lait, Moutarde, Noix, Arachides, Sésame, Blé)

4 cs

Mayonnaise

(Contient Oeuf, Moutarde Peut contenir Crustacés, Poisson, Gluten, Lait, Moutarde, Sésame, Soya, Sulfites, Blé)

2 pièce(s)

Poitrines de poulet

Pas inclus dans votre livraison

0.06 cc

Sel*

½ cc

Sucre*

3.5 cs

Huile*

0.06 cc

Poivre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)1070 kcal
Graisses54 g
dont saturés7 g
Glucides90 g
dont sucres20 g
Fibres16 g
Protéines58 g
Cholestérol145 mg
Sel1790 mg
Gras Trans0.1 g
Potassium1700 mg
Calcium125 mg
Fer5 mg

Ustensiles

Râpe à 4 côtés
Petit bol
Casserole moyenne
Cuillères à mesurer
Verre doseur
Passoire
Grande casserole
Grand bol
Fouet

Instructions

Prep Veggies & Mix Spiced Mayo Sauce
1
  • Peel, then, using a box grater, grate carrot.
  • Halve tomatoes.
  • In a small bowl, combine mayo, 1/8 tsp (1/4 tsp) Curry Spice Blend and half the vinegar. Set aside.
Cook Couscous
2
  • To a medium pot, add 2/3 cup (1 1/3 cup) water. Bring to a boil over high heat.
  • Once boiling, stir in couscous, vegetable stock powder and dried cranberries. Remove the pot from heat, then cover and set couscous aside for 5 min to rehydrate.
  • Add 1 1/2 tbsp (3 tbsp) oil, then fluff couscous with a fork.
Cook Chickpeas
3
  • Meanwhile, drain and rinse chickpeas. (NOTE: Do not pat chickpeas dry!*)
  • To a large pot, add chickpeas and 1/2 tbsp (1 tbsp) oil.
  • Heat the pot over medium-high heat and cook for 3-5 min, stirring occasionally, until chickpeas soften slightly and water evaporates.
  • Remove the pot from heat. Add remaining Curry Spice Blend, then stir to coat chickpeas.
Make Salad
4
  • To a large bowl, add remaining vinegar, Dijon, 1/2 tsp (1 tsp) sugar and 1 1/2 tbsp (3 tbsp) oil. Season with salt and pepper, then whisk to combine.
  • Add tomatoes, baby field greens, chickpeas, couscous and grated carrot, then toss to combine. (NOTE: For 4 portions, toss in batches.)
Plate & Serve
5
  • Divide salad between plates.
  • Drizzle spiced mayo sauce over top.
  • Enjoy!