Burger de poulet croustillant à la japonaise
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Burger de poulet croustillant à la japonaise

Burger de poulet croustillant à la japonaise

avec salade de chou colorée et edamames

Comment améliorer la petite merveille qu’est le burger? En lui donnant une touche japonaise! Le poulet juteux est rehaussé d’une mayo teriyaki savoureuse et de chou croquant. Miam!

Allergènes:
Soya
Sulfites
Blé
Oeuf
Moutarde
Lait

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation25 minutes
Temps de cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité par portion

340 g

Haut de cuisse de poulet

1 cs

Sauce teriyaki

(Contient Soya, Sulfites, Blé)

1 cs

Mélange d'épices Moo Shu

(Contient Blé, Soya)

2 cs

Mayonnaise

(Contient Oeuf, Sulfites, Moutarde)

3 cs

Fécule de maïs

(Contient Sulfites)

170 g

Salade de chou

56 g

Edamame

(Contient Soya)

2 pièce(s)

Oignons verts

2 pièce(s)

Pain artisan

(Contient Blé)

90 ml

Cornichon à l'aneth, en tranches

3 cs

Crème sure

(Contient Lait)

1 cs

Vinaigre de riz

(Contient Sulfites)

Pas inclus dans votre livraison

¾ cc

Sucre*

1 cs

Huile*

0.13 cc

Sel et Poivre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kJ)0 kJ
Énergie (kcal)800 kcal
Graisses33 g
dont saturés7 g
Glucides70 g
dont sucres13 g
Fibres6 g
Protéines46 g
Cholestérol185 mg
Sel1900 mg

Instructions

START CHICKEN
1

Émincer les oignons verts. Dans un bol moyen, fouetter la sauce teriyaki et la moitié de la mayo. Réserver. Sécher le poulet avec un essuie-tout, puis le couper en deux. Poivrer. Ajouter le poulet dans le bol moyen et couvrir de mayo. Dans un grand sac à glissière, mélanger les épices moo shu et la fécule de maïs.

COOK CHICKEN
2

Add chicken to the zip-top bag with the cornstarch mixture. Close bag and gently shake to coat chicken completely. Heat a large non-stick pan over medium-high heat. When hot, add 1 tbsp oil, then chicken. (NOTE: Cook chicken in two batches for 4 ppl, using 1 tbsp oil per batch.) Pan-fry, until golden-brown, 1-2 min per side. Transfer chicken to the foil-lined baking sheet.

FINISH CHICKEN & MAKE DRESSING
3

Broil in middle of oven, until chicken is cooked through, 5-6 min.** Meanwhile, whisk together sour cream, vinegar, remaining mayo and 1/4 tsp sugar (dbl for 4 ppl) in a large bowl. Season with salt and pepper.

TOAST BUNS
4

When the chicken is finished cooking, transfer to a plate. Halve buns. Arrange the buns cut-side up, on the same baking sheet. Toast buns in middle of oven, until golden-brown, 2-3 min. (TIP: Keep an eye on the buns, so they don't burn!)

FINISH SLAW AND BURGERS
5

Add coleslaw mix, edamame and green onions to the large bowl with dressing. Toss to combine. Season with salt and pepper. Divide pickles on bottom buns. Top with chicken, teriyaki-mayo then some of slaw. Finish with top bun. Serve remaining slaw on the side.

FINISH AND SERVE
6

Divide burgers and remaining slaw between plates.