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Casserole de poulet crémeux au brocoli et aux pommes de terre

Casserole de poulet crémeux au brocoli et aux pommes de terre

avec petits pois et garniture de chapelure au fromage

.

étiquettes:
Familiale
Très riche en fibres
Allergènes:
Lait
Blé
Sulfites

Produit dans un établissement qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation30 minutes
Temps de cuisson10 minutes
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité par portion

270 g

Filets de poitrine de poulet

227 g

Brocoli

113 ml

Crème

(Contient: Lait)

2 pièce(s)

Pomme de terre Russet

½ tasse(s)

Cheddar, râpé

(Contient: Lait)

⅓ tasse(s)

Chapelure panko

(Contient: Blé Peut contenir : Blé, Gluten)

7 g

Mélange d’épices acidulé à l’ail

(Contient: Sulfites Peut contenir : Blé, Lait, Moutarde, Arachides, Sésame, Soya, Noix)

56 g

Petits pois

43 ml

Crème sure

(Contient: Lait Peut contenir : Lait, Sulfites)

Pas inclus dans votre livraison

2 cs

Beurre*

(Contient: Lait)

¼ tasse(s)

Lait*

3 cs

Huile*

0.13 cc

Sel*

0.13 cc

Poivre*

Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)1120 kcal
Graisses69 g
dont saturés32 g
Glucides73 g
dont sucres10 g
Fibres8 g
Protéines54 g
Cholestérol250 mg
Sel750 mg
Gras Trans1.5 g
Potassium2050 mg
Calcium400 mg
Fer5 mg

Ustensiles

Râpe à 4 côtés
Petit bol
Grande casserole
Cuillères à mesurer
Verre doseur
Grande poêle antiadhésive
Grand bol
Passoire

Instructions

Prep and blanch broccoli
1
  • Before starting, preheat the broiler to high. Bring a large pot of salted water to a boil (use same for 4 servings). Wash and dry all produce.
  • To a small bowl, add panko and 2 tbsp (4 tbsp) oil. Season with salt and pepper, then stir to coat. Set aside.
  • Peel, then grate potatoes. 
  • Roughly chop broccoli. 
  • To the boiling water, add broccoli. Cook for 2-3 min, until tender but still firm to the bite. Strain broccoli, then return to the pot, off heat. Set aside.
Cook chicken
2
  • Pat chicken dry with paper towels, then cut into 1-inch pieces. 
  • Heat a large non-stick pan over medium.
  • When hot, add 1 tbsp (2 tbsp) oil, then chicken. Cook for 4-5 min, turning occasionally, until golden. (Chicken will finish cooking in step 5.) Season with salt and pepper. 
  • Transfer chicken to a large bowl. Set aside. 
Cook potatoes
3
  • Squeeze out excess liquid from grated potatoes and pat very dry. (NOTE: This will help them crisp up in the pan!)
  • Reheat the same pan over medium. When hot, add 2 tbsp (4 tbsp) butter and potatoes. Season with salt and pepper. 
  • Cook for 5-6 min, stirring often, until potatoes are tender-crisp. (NOTE: Cook in 2 batches for 4 servings.)
Assemble bake
4
  • Transfer potatoes, broccoli and chicken to an 8x8-inch (9x13-inch) baking dish. 
  • Add cream, sour cream, 1/4 cup (1/2 cup) milk, peas and Zesty Garlic Blend. Stir to combine. 
  • Sprinkle cheese and panko over top. 
Bake casserole
5
  • Bake in the middle of the oven for 7-8 min, until chicken is cooked through and topping is golden. **
Finish and serve
6
  • Remove casserole from the oven and allow to cool for 4-5 min before serving. 
  • Divide casserole between plates. 

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